Montepulciano D’Abruzzo
Geur en smaak
Montepulciano D’Abruzzo van wijnfirma Pasqua heeft een kleur die dieprood is. Een geur van kersen en donkere bosbessen. In de mond proef je kersen, kruiden en een beetje vanille. De afdronk is zacht en een beetje kruidig.. De scherpe randjes zijn er duidelijk vanaf. Klik hier voor meer.
Herkomst
De streek Abruzzo ligt in het oosten van Italië, ter hoogte van Rome. Hier ligt het hoogste deel van de Apennijnen, met bergtoppen van bijna 3000 meter. De wijnen zijn afkomstig van wijngaarden vlakbij Verona. Deze wijngaarden behoren tot de allerbeste van de streek. De Adriatische zee is niet ver weg zodat er zo nu en dan een frisse wind door de wijngaard waait. Dit doet de groei van de druiven goed. De Montepulciano druif is prachtig blauw. Het is DOC wijn en hierdoor moet er tenminste een rijping zijn van 5 maanden. Ook het greden alcohol moet op een bepaald niveau zijn. In dit geval is dat 11.5% Klik hier voor meer
Wat kun je erbij eten
Om het toch een beetje Italiaans te houden is een pasta een goede combinatie maar een stuk rood vlees kan deze wijn ook aan. Ik heb al menig Montepulciano gedronken en dan meestal in de avond met een borrelhapje en dat doet het ook goed..
Aardigheidje
In Italië wordt er meer witte wijn gemaakt dan rode alhoewel dit niet veel scheelt. De verhouding is 55%voor wit en de overige percentage is voor de rode wijn dan wel rosé wijn