Mooie wijnen vindt u bij TJAMENT

In onze speciaalzaak hebben wij meer dan 120 soorten wijnen uit alle belangrijke wijnlanden. Denk aan Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland maar ook Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en Australië.

bekijk onze wijnen

Geschiedenis van wijn

De geschiedenis van wijn gaat terug tot aan de oertijd. Wijn in Europa dateert van ongeveer 1000 jaar voor Christus in landen zoals Italië en Frankrijk. De Romeinen namen wijnstokken mee naar Frankrijk en dit was het begin van praktisch alle beroemde wijnstreken van nu. Vanaf deze tijd kwam de wijn in ontwikkeling.

Lees meer op WIKIPEDIA

Uitgezocht op kwaliteit

De wijnen bij TJAMENT zijn van goede tot uitstekende kwaliteit, met veel zorg en toewijding voor u uitgezocht. Een ruime keuze in zowel volle mooie rode wijnen als in frisse en fruitige witte wijnen. Natuurlijk ontbreken de zomerse rosé en sprankelende mousserende wijnen niet.

Denk hierbij aan ons huismerk Pierre Jean, een cru uit de Beaujolais of een Chablis, Sancerre, Pouilly-Fumé, Barolo uit Italie, de Rioja grande reserva en Auslese uit Duitsland. 

BIJZONDER

Van het huis Drostdy-Hof uit Zuid-Afrika zijn wij ambassadeur en hebben wij alle wijnen van op voorraad.

Mooie Argentijnse Phebus reservado, wijn op eiken gelagerd, een prima wijn voor diverse mogelijkheden en betaalbaar.

Nieuw in ons assortiment biologische wijnen van mooie kwaliteit. Vergeet ook niet diverse wijnen uit het Reestdal in Overijssel.