Koffie: Heerlijk versKoffiebonen geschiedenis

Koffiebonen om verse koffie te zetten. Koffie de motor voor onze economie. Wat als er geen koffie meer was. Niet op onze werkplek of in een gezellige bar. Hoe zouden wij ons dan voelen. Gelukkig is het er wel. Men denkt dat koffie rond het jaar 1000 is ontdekt en komt uit Ethiopië. Aan het einde van de 16e eeuw komt het in zicht voor de Europeanen. Dit is o.a. te danken aan een Paus die hiermee in aanraking kwam en dit goedkeurde. Na goedkeuring van deze Paus mocht Europa koffie drinken. Tja-Ment heeft diverse prachtige koffiesoorten in zijn assortiment. In silo’s bewaren wij uitstekende koffiebonen en deze kunnen wij voor u malen.  Altijd een vers kopje met heerlijke aroma’s. 

De koffieplant

Koffieplanten blijven altijd groen, ze groeien als struik of als boom. Het gaat om de twee pitten die in de vrucht zitten, hier wordt koffie van gemaakt. De groene bes wordt rood, dan geplukt en behandeld. De koffieboon is lekker dik ingepakt van vruchtschil tot zilvervlies, al deze laagjes moeten eraf voor een goed kopje koffie. Daar heb je verschillende manieren voor koffie te prepareren. Het koffiebranden is een kunst apart en onze leverancier verstaat deze zeer goed. De grootste koffieproducerende landen zijn Brazilië, Vietnam, Columbia en Indonesië. Momenteel zijn er meer dan 80 landen waar koffie geproduceerd wordt.

Arabica en Robusta

Wij hebben natuurlijk de Arabica en een melange van Arabica met Robusta. Deze melange die o.a. uit Brazilië komt is mild rond en zacht. De Costa Rica bonen hebben wij ook in huis en daar mag  alleen Arabica worden verbouwd. Algemeen wordt aangenomen dat Arabica de betere koffie is. Ook uit andere koffielanden hebben wij koffie. Arabica groeit vanaf 800 meter boven zeeniveau en Robusta vanaf zeeniveau. De bonen verpakken wij in zakjes van 250 of 1000 gram en onze bonenmaler kan voor elk gewenste soort de bonen grof of fijn malen. Als u een krachtige Robusta wilt of een aromatische Arabica dat kan bij ons. Ook koffie voor espresso of cappuccino kan bij ons door middel van een milde espresso Venetië of een krachtiger Milano. Wilt u een pittige koffie dat kan. Koffie toebehoren ook leuk om cadeau te geven. Denk aan cafetière, Bialetti  of percolator. Bestellen kan via onze webshop.