35 South Carmenére Reserva
35 South Carmenère Reserva wordt gemaakt van druiven uit de beste valleien, waar bodemgesteldheid en temperatuur garant staan voor een optimaal rijpingsproces. Op het juiste moment, als de ontwikkeling van de fruitaroma’s en de rijping van de tannines in evenwicht zijn, wordt er geoogst. Gedeeltelijk handmatig en deels met de oogstmachine. Carmenére uit Chili heeft in het algemeen een fruitige smaak wat kruiden op het eind maar toch rond en zacht. Klik hier voor meer 35 South wijnen.
Productgegevens
Land: Chili Druif: Carmenére Alcohol: 13.5% Eten: kruidig eten Paella en harde kazen
De vinificatie van deze 35 South Carmenére Reserva geschiedt bij maximaal 28 °C. De wijn heeft een rijp en fruitig bouquet, waarin ook kruidigheid te bespeuren is. De smaak is geconcentreerd met fijne tannines en een goed aanhoudende afdronk.
De oprichters van wijngaard San Pedro in 1865 waren de broers Correa Albano. Op zoek naar de beste plek voor wijnbouw vonden zij een gebied in de Curicó Vallei. Als eerbetoon aan hun start daar, precies op de 35ste breedtegraad wordt nu een serie wijnen gemaakt met hoge fruitintensiteit en een aantrekkelijke zachte smaak. De verantwoordelijke voor de 35 South Carmenére Reserva is Miguel Rencoret. Hij werkte bij gerenommeerde wijnbedrijven zoals Santa Rita en Mondavi.
Rode wijn
Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. de kleur van de wijn ontstaat wanneer de druiven geperst worden en met de schillen liggen te gisten. In de meeste gevallen duurt het een dag of veertien. Niet het sap bepaalt de kleur van de rode wijn. De schil van de blauwe druif geeft de kleur aan de wijn. De licht rode kleur of donkere rode kleur hangt mede af welke druif er gebruikt wordt en hoelang ze mee gisten. De kleur verandert ook met de jaren. Jonge wijn is paars rood en naarmate de wijn ouder wordt kleurt de wijn bruinig rood.