Taylor’s Late Bottled Vintage Port 2016
KLIMAAT & TERROIR:
Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.
VINIFICATIE:
De druiven worden met de hand geoogst en lang ingeweekt. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol,
waarna 4 tot 6 jaar houtrijping volgt op grote vaten van zo’n 20.000 liter
GEUR & SMAAK:
Krachtig met pittig fruit, verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. De smaak is vol en zoet, met een strakke aanzet, zoethout en roostertonen. De afdronk is lang en vol
SERVEERSUGGESTIE:
Te serveren bij gerechten met chocolade, amandelen, walnoten en een rijk kaasplateau met onder andere blauwschimmelkazen.
WEETJE:
De Late Bottled Vintage is gemaakt van druiven uit één oogstjaar, maar wordt later gebotteld dan een gewone vintage. Hij rijpt tussen de 4 en 6 jaar in grote houten vaten. Als de port op de markt komt, is hij direct op dronk. Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Douro