Winter Chai
Smaak
Winter Chai zwarte thee is een kruidige thee met een winters karakter. De kruiden zoals gember geeft een warm gevoel. Deze Chai is een typische Chai en dat houdt in dat een krachtige, vol van smaak is met een natuurlijke zoetheid , die de finishing touch geeft. Klik hier voor meer
Ingrediënten
Winter Chai zwarte thee is een thee vol van kruiden zoals: gember, rozemarijn, cardamom, zwarte peper, zoethout, venkel, kaneel en kruidnagel.Let op , zoethout kan bij een overmatig gebruik hoge bloeddruk veroorzaken
Chai in Nederland
In de Nederlandse taal is Chai een ander woord voor thee. Een Chai thee is hier over het algemeen een thee die kruidig is, een beetje pittig. Meestal gaat het om zwarte of groene thee waarvan de zwarte een zwaarder karakter heeft. Het kan ook wel eens om een kruiden thee gaan. Het voordeel hiervan is dat het in de regel geen theïne bevat.
Wat is zwarte thee
Wat wij noemen als zwarte thee noemen de Chinezen rode thee. Dit komt doordat je zwarte thee gaat zetten de kleur van dit lekker sapje rood is. Deze kleur krijgt e thee pas aan het einde van het bereiding proces. Je plukt de theebladeren van de plant en laat de bladeren verwelken. Na het verwelken en rollen komt er oxidatie. Dit is zeg maar het rotten van. Je laat deze theebladeren net zolang oxideren dat de bladeren donker zijn. Dit heet volledige oxidatie. Na het drogen van deze bladeren gaat de donkere kleur over in een zwarte kleur. Een paar gram in een t-sac en 3 a 4 minuten laten trekken waardoor alle aroma’s tot uitdrukking komen en genieten maar