Cabriz Tinto Dao
Cabriz Tinto Dao is een eigenwijze wijn. Dit komt omdat Dão vooral bekend is om z’n houtgerijpte stevige wijnen met groot bewaarpotentieel zou je bijna vergeten dat hier ook fantastische witte wijnen gemaakt worden. Daarnaast onderkennen meer en meer wijnbouwers in het gebied dat de moderne consument sneller gecharmeerd is van iets lichtere rode wijnen.
Een wijnstijl dus die langzaam terrein wint in de Dão. Tegenwoordig is Quinta de Cabriz met 34 hectare licht glooiend heuvelland het grote voorbeeld in de streek. Als grootste quinta van de Dão neemt het de helft van de totale wijnexport van de regio voor zijn rekening. Daarnaast trekt het wijngoed steeds meer toeristen aan naar de stille streek ten oosten van Coimbra. Behalve de quinta exploiteert Dão Sul ook een prima restaurant en een wijnwinkel voor de lekkerbekken langs de route.
Het wijn maken
De rijpe druiven worden bij binnenkomst in de vinificatiekelder direct ontsteeld en licht gekneusd. Na de vergisting, wordt de wijn 6 maanden op eiken vaten bewaard. Cabriz Tinto Dao heeft drie soorten druiven in deze prachtige wijn zitten namelijk: alfrocheiro, tinta roriz, touriga nacional
Geur en Smaak
Cabriz Tinto Dao heeft heeft levendige en elegante bessentonen en een verrassend
aangename frisheid. Daarnaast een mooie kruidigheid en lekkere houttoets. Klik hier voor meer
Foodparing
Licht gekoeld heerlijk als aperitief of bij vleesgerechten. Het is een echte schenkwijn.
Hamersma
De grote Hamersma geeft deze prachtig rode wijn een dikke acht. Dit is door de soepelheid, fruitigheid en zachte afdronk. Ook de witte Cabriz scoort een acht. Cabriz en Dao passen bij elkaar
Cabriz Tinto Dao Aardigheid
Is een van de eerste rode Portugese wijn met een relatief soepel karakter.