Einaudi Barbera
Geur en smaak
Einaudi barbera is een robijnrode wijn met aroma’s van donkerrode bes en kers. Tevens proef je zoethout en wat cederhout. De smaak is
vol en geconcentreerd. Je proeft de donkerrode bes en kers, goed rijp en sappig fruit. De tannines geeft de wijn body maar ook de volheid en zachtheid aan het bijzondere eindspel.
Herkomst
De wijngaarden van San Luigi liggen op bijna 400 meter hoogte. De zon komt rond het middenuur prachtig strak op de wijngaard te liggen. Grond waarop de druiven groeien bestaat uit kalksteen, klei en mergel. De winters zijn koud maar de zomers zijn lekker warm. De druiven worden vergist in een roestvrije stalen tank. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden op houten foeders en kleine eikenhouten vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog enkele maanden op fles.
Wat kun je erbij eten
Past goed bij gegrilde ossenhaas, pasta’s met stevige sauzen, vlezige paddenstoelen en harde kazen.